DIYInšpirácieŽivotný štýl

#zostandoma – Dovolte, aby vám vaše fotografie spríjemnili tento čas

Pandémia koronavírusu spôsobila, že svet, ktorý sa ponáhľa ohromujúcim tempom, sa na chvíľu zastavil. Aj Vy ste zostali doma? Ak chcete prežiť tento výnimočný čas, pokúste sa ho spríjemniť sebe aj svojim blízkym. Naplňte dom pozitívnymi emóciami a takto spoločne strávený čas získa jedinečnú hodnotu. Akým spôsobom Vám s tým fotografie môžu pomôcť? Pozrite sa, čo s nimi môžete robiť.

Fotografie sú jedným z najdôležitejších „nosičov“ spomienok. Niekedy stačí len krátky pohľad na romantickú svadobnú fotku alebo vtipnú fotku z dovolenky, aby bol Váš deň krajší. To je presne ten čas strávený doma a ideálny na ich starostlivosť.

Skvelý čas na usporiadanie fotiek z dovolenky

Podarilo sa Vám počas vašej poslednej dovolenky vyfotiť stovky alebo dokonca tisíce fotografií? Nemohli ste nájsť čas na ich zorganizovanie? Odstrániť tie, ktoré sú neúspešné alebo preexponované? Zlepšiť vyváženie farieb? Vložte ich do správneho priečinka v počítači? Vybrať si tie, ktoré počas svojich rodinných stretnutí vystavíte svojim blízkym? Nezdá sa to, ale na roztriedenie takých fotografií, je naozaj potrebný čas. Teraz ho máte! Fotografie z dovolenky Vám prinesú len skvelé spomienky a vyvolajú u Vás úsmev úplne automaticky.

Podeľte sa o svoje fotografické spomienky so svojimi blízkymi

Vytiahnite staré fotografie – aj tie z hlbín minulosti. Možno máte niekde po ruke krabičku s fotografiami, ktoré boli urobené aj v období mladosti vašich rodičov a dokonca aj starých rodičov? Sledujte ich so svojimi blízkymi! Ukážte najmladšej generácii, ako vyzeral svet pred dvadsiatimi, tridsiatimi alebo dokonca šesťdesiatimi rokmi! Spoločné prezeranie fotografií môže priniesť zaujímavé spomienky a inšpirovať diskusiu. Kto vie, možno práve vďaka tomu sa Vy a Vaši blízki dozviete niečo nové?

Navrhnite fotoknihu

Ak máte dostatok času a obrázky vám a vašim blízkym priniesli veľa pozitívnych dojmov – je čas ponechať si ich dlhšie! Dobrým nápadom môže byť navrhnutie fotoknihy. Vytvorte celú rodinu, napr .:

  • fotokronika, v ktorej predstavíte históriu svojej rodiny – nezabudnite, že môžete ľahko naskenovať staré papierové fotografie do počítača (nezabudnite nastaviť najvyššie rozlíšenie) a tiež ich použiť v digitálnej verzii;
  • nezvyčajný album s vtipnými fotografiami blízkych – stojí za to vziať tie najkompromitujúcejšie fotografie z pamäte telefónov, kamier a sociálnych médií a dať ich do jedného jedinečného albumu. Smiech pri ich sledovaní jednoducho stojí za to!
  • sviatočné spomienky – predstavte vo svojej fotoknihe príbehy z Vašej poslednej cesty alebo iné. Fotografie môžu byť doplnené krátkymi, vtipnými príbehmi.

Toto je samozrejme len niekoľko z mnohých nápadov. Jedna vec je však istá: stačí sa nechať unášať kreativitou a tvorba projektu takého úžasného albumu sa môže zmeniť na veľkú zábavu na celé popoludnie alebo večer! Nebojte sa: príprava projektu fotoknihy je veľmi jednoduchá – stačí použiť aplikáciu Empik Foto, ktorá vás krok za krokom prevedie celým procesom.

Objednajte si fotografické darčeky pre blízkych, ktorých teraz nemôžete stretnúť

V tomto náročnom období pravdepodobne nebudete môcť stretnúť priateľov ani vzdialených príbuzných. Chýbajú Vám a chcete to nejak vyjadriť? Navrhnite im špeciálne fotografické darčeky a pošlite im ich priamo. Takýto dar môže tiež pozdvihnúť náladu tých, ktorých teraz nemôžete objať.

Čo si vybrať? Máte neuveriteľne širokú škálu na predvádzanie. Môžu to byť napríklad:

Existuje samozrejme oveľa viac inšpirácií. Dajte priestor svojej kreativite a liečte seba a ľudí, ktorých máte radi, veľkou dávkou pozitívnych emócií. Teraz je to dôležitejšie ako kedykoľvek predtým!

 

Share:

Leave a reply

Dla weryfikacji, podaj brakujący składnik (liczbę) działania matematycznego: Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.