DIYInšpiráciePoradovník

Jar vo vašom byte – buďte paňou svojho domu

Jar je obdobie, ktoré nás zvlášť mobilizuje do tvorenia nových zmien. Zvyčajne súvisia s diétou, oblečením, alebo aj Vaším bývaním. Jarný poriadok prináša Vášmu domu sviežosť a pomáha nám opustiť zimnú atmosféru. Napriek tomu, poriadky zvyčajne nie sú našimi obľúbenými činnosťami….

Je nám jasné, že väčšine z nás sa do toho ísť nechce. Preto sme sa rozhodli zistiť, čo urobiť pre to, aby sa nám začalo ľahšie a s väčšou motiváciou. Ako sa stať paňou domu aj keď nemám chuť na vysávač a mop? Inšpirujte sa našimi pár radami. Jarné poriadky sú nočnou morou väčšiny osôb. Avšak očistenie domu od zimnej atmosféry nám dáva novú energiu a motivuje nás tak, že ľahko vkročíme v nové obdobie roka.

Umývanie okien, pranie záclon a odsúvanie skríň, aby sa zbaviť ukrytého prachu, to sú prvé kroky k jarnej metamorfóze. 

Ďalšími môžu byť dokonca malé zmeny v dizajne interiéru, pretože vám tiež môžu priniesť trochu sviežosti do bytu. Tu je niekoľko jednoduchých trikov, vďaka ktorým sa nielenže nenarobíme pri jarnom upratovaní, ale aj naša peňaženka neutrpí nakupovaním v obchode s nábytkom.

Krok 1: upratujte šikovne

Čistenie nebolo nikdy spojené s niečím príjemným. Preto veľa ľudí používa upratovacie triky, napríklad jednoduchým a rýchlym spôsobom odstraňuje nepríjemné škvrny alebo nečistoty. Na internete nájdete veľa spôsobov, ako sa vysporiadať s týmito druhmi problémov. Vedeli ste, že prášok do pečiva vyčistí špinavé špáry medzi kachličkami?

Stačí posypať práškom vlhký priestor medzi dlaždicami a nechať pôsobiť niekoľko minút. Po uplynutí tejto doby opláchnite škáry vlhkou handrou a voilà! Špáry ako nové. Nechcete vydávať peniaze na drahé osviežovače do šatníkov? Urobte to sami. Na kúsok čistej látky (vyrezanej napr. zo starej košele) položte obľúbenú soľ do kúpeľa, zviažte ju stuhou a zaveste ju do skrinky. Ďalším spôsobom je použitie starých pančúch. Nasypte do nej čaj (bez vrecúšok) a pridajte svoju obľúbenú arómu. Tieto vrecká môžete vložiť do skrinky na obuv – čaj skvelo absorbuje nepríjemné zápachy.

Krok 2: usporiadajte si veci múdro

Výrok „v maličkosti je sila“ má v sebe omnoho viac ako len zrnko pravdy. Malé doplnky môžu vytvoriť správnu náladu a zvýšiť atraktivitu interiéru. Ak zmeníme záclony, obliečky na vankúš alebo zavesíme obrázok alebo koláž z fotorámčekov na stenu môžeme náš byt výrazne zmeniť. Na jar máme chuť  izbám dodať farbu. Najmä tie, ktoré sú spojené s touto ročnou sezónou – nasýtená zelená, krásna modrá alebo intenzívna žltá. Niekoľko snímok v týchto farbách oživí svetlú stenu. Izbu povzbudí modrá váza s intenzívne žltými tulipánmi, zatiaľ čo fotografický obraz celej rodiny v parku, v lese alebo v blízkom arboréte je už sama o sebe farebnou dekoráciou.

Naše fotografie nasnímané v rozprávkových prírodných podmienkach je možné umiestniť aj na … obliečky na vankúše. Pozoruhodný je aj nápad na vytvorenie individuálneho dekoratívneho vankúša. Je to nielen krásna, ale aj praktická zmena.

Krok 3: nakoniec si nezabudnite oddýchnuť

Pani domu jednoducho nemôže zabudnúť na seba… Keď je byt čistý a doplnky zmenili interiér je na nepoznanie, je čas na odpočinok. Fantastická relaxácia vo vani? Potom šálka aromatickej kávy pri čítaní vašej obľúbenej knihy. Nová atmosféra v byte určite podporí dokonalý odpočinok vo Vašej obývačke.

Share:

Leave a reply

Dla weryfikacji, podaj brakujący składnik (liczbę) działania matematycznego: Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.