Inšpirácie

Aký je tradičný darček k výročiu?

Darek

Svadba bola perfektná, medové týždne nezabudnuteľné a vaše prvé výročie sa rýchlo blíži. Ako urobiť, aby sa váš manžel cítil milovaný a uznávaný? Darčeky k výročiu sú skvelým spôsob, ako osláviť váš spoločný rast ako páru. Darovanie špeciálneho darčeka je skvelou príležitosťou k začatiu tradície a poskytuje niečo zmysluplné, na čo sa môžete tešiť každý rok.

Mnoho párov sa snaží dodržiavať klasické darčeky, pokiaľ ide o oslavu vlastného výročia. Tradičné darčeky sú považované za romantické a majú sentimentálnu hodnotu. Niektoré výročia môžu pripomínať oslavy vašich rodičov alebo aj starých rodičov. Veľa darčekov, ktoré si naši rodičia vymenili, sa stalo rodinným dedičstvom, pretože sa odovzdávali z generácie na generáciu.

Zoznam tradičných darčekov k výročiu je skvelým sprievodcom pre vašu inšpiráciu. Dôležité je, že darček, ktorý dostanete od svojho manžela, pochádza od srdca a je niečím, čoho si budete navždy vážiť.

Pôvod tradičných darčekov k výročiu

Tradíciu párov, ktoré si vymieňajú darčeky pri príležitosti výročia, možno vysledovať do starovekého Ríma, kedy manželia darovali svojim manželkám strieborný veniec k 25. výročiu a zlatý k 50. výročiu, pretože oba tieto kovy boli považované za veľmi cenné. Vtedy boli oslavované iba dve výročia, pretože boli považované za najvýznamnejšie míľniky pre manželský pár.

V roku 1800 sa tradícia vo Veľkej Británii vyvinula počas viktoriánskej éry, pretože k oslavám výročia boli pridané ďalšie roky. To bolo ovplyvnené vlastnou oslavou 60. diamantového jubilea kráľovnej Viktórie a jej vstupe na trón. Predpokladá sa, že zoznam darčekov bol počas tejto doby v histórii poňatý s rastúcou popularitou.

Tento trend sa uchytil v Spojených štátoch v dvadsiatom storočí. Počas tejto doby sa zoznam rozrastal s pridaním rokov výročia a vyvinul sa do zoznamu, ktorý poznáme dnes.

Darek

Tradičné výročné darčeky podľa roku

Tradičný darček k výročiu sa skladá z položiek vyrobených z materiálov, ktoré sú priradené ku konkrétnemu výročnému roku. Každý materiál má zvláštny význam a symbolizuje cestu, na ktorú sa pár vydal. Skoršie roky pripomínajú dary vyrobené z materiálov, ktoré nie sú považované za veľmi hodnotné, ale majú osobitný význam. Hovorí sa konkrétnee o väzbe, ktorá sa vytvára v prvých rokoch – papier pre nové začiatky a drevo pre zakladanie koreňov.

. Ako roky plynú, materiály zvyšujú hodnotu Pevnosť a trvanlivosť,s Symbolizujú zväzovanie páru s pribúdajúcimi rokmi a desaťročiami – rubíny pre vášeň a zlato pre jeho trvalú hodnotu.

Skvelé nápady sú nižšie.

Rok 1: Papier

Papier je krehký a symbolizuje nové začiatky, rovnako ako prvý rok manželstva. Personalizovaný papierenský tovar je praktický spôsob, ako začleniť papier. Ak to chcete zvýrazniť, zvážte kúpiť lístky do divadla alebo na koncert, vysoko kvalitný umelecký výtlačok, ktorý vyzdobí váš domov, alebo sladkú fotoknihu s vašimi obľúbenými spomienkami.

Darek1

Rok 2: Bavlna

Bavlna je vzdušný a pružný materiál, ktorý sa časom stáva silnejším – perfektný symbol pre dvojročnú značku. Medzi vhodné darčeky patria ladiace župany, uteráky s monogramom, luxusné obliečky alebo útulná bavlnená deka, pod ktorou sa k sebe pritúlite pred televíziu.

Darek2

Rok 3: Koža

Koža vydrží aj tie najtvrdšie podmienky, napriek tomu zostáva silná a krásna, aj keď je opotrebovaná. Kožená peňaženka alebo puzdro na doklady sú dobrým spôsobom, ako reprezentovať váš silnejúce vzťah. Pridajte zvláštny nádych pomocou osobného denníka v kožených doskách alebo koženého púzdra na telefón.

Darek3

Rok 4: Ovocie / Kvety

Ovocie a kvety predstavujú rast, výživu a hojnosť a sú symboly vzťahu, ktorý prekvitá  počas prvých štyroch rokov manželstva. Medzi tradičné darčeky patrí . zaslanie krásnej kytice alebo lahodný košík s ovocím. Ak chcete niečo, čo vydrží o niečo dlhšie, dobrou voľbou je osviežujúca vôňa s ovocnými podtónmi alebo sviečky s kvetinovou vôňou.

Darek4

Rok 5: Drevo

Stromy majú hlboké korene, ktoré rastú silno, aby upevnili svoje miesto vo vesmíre. Päť rokov manželstva je veľkým míľnikom pre páry, ktoré sú viac a viac silnejšie a spoločne rozvíjajú korene. Medzi darčeky patrí drevená krabička na vzpomienky, drevená plastika alebo drevené nástenné dekorácie, v ktorých vystavíte doma svoje obľúbené obrázky.

Darek..

 

Rok 6: Železo

Železo je silný kov pochádzajúci z prírody, ktorý predstavuje, ako sa každým rokom upevňuje puto. Medzi darčeky patria ozdoby z tepaného železa pre domácnosť, železné manžetové gombíky či elegantná brošňa.

 

Rok 7: Vlna / Meď

Meď a vlna generujú teplo a predstavujú bezpečnosť, teplo a pohodlie, ktoré manželstvo prináša už sedem rokov. Tieto materiály môžete nakombinovať s vlnenou prikrývkou a a hrnčekmi, aby ste si užili príjemné posedenie a spoločné sledovanie vašich obľúbených programov.

Rok 8: Keramika

Hrnčiarstvo predstavuje premenu surovej hmoty, ktorá je formovaná a spracovaná do pevného predmetu. Vhodná symbolika pre osem rokov manželstva. Hodina keramiky môže byť zábavný spôsob, ako spoločne pracovať na vytvorení niečoho, čo si pár môže užiť a vystaviť doma.

Darek6

Share:

Leave a reply

Dla weryfikacji, podaj brakujący składnik (liczbę) działania matematycznego: Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.