Inšpirácie

Ako zorganizovať fotografie a spomienky pomocou fotokníh

 

Príbeh vašej rodiny možno rozprávať prostredníctvom cenných fotografií vašich spomienok zo školy, dlho očakávaných dovoleniek a osláv narodenín, ktoré zbierate v priebehu rokov. Pokiaľ vám ale v telefóne, počítači a ďalších zariadeniach zostane pretekajúca zložka fotiek s veľmi malým počtom vytlačených kópií, nikdy si svoje fotografie neužijete tak, ako by ste mali! Keď sa trošku pověnujete organizácii a znižovaním svojich digitálnych spomienok, umožní vám tieto poklady využiť naplno. Dobrou správou je, že máme skvelé tipy a triky pre správu rozsiahlych zbierok digitálnych fotografií a systém organizovania životných udalostí pomocou spomienkových fotokníh, takže môžete ľahko znovu prežiť svoje obľúbené okamihy, kedykoľvek budete chcieť.

Najlepší spôsob, ako si zorganizovať digitálne fotografie

Ak je váš digitálny archív fotografií obrovský alebo neorganzovaný, nájsť tie najlepšie fotografie pre fotoknihu alebo leporelo sa môže zdať ako nesplniteľná úloha – a nie ste sami. Preto sme zhrnuli niektoré z najlepších tipov, ako upratať a usporiadať digitálne fotografie a vytvoriť fotoknihu.

fotokniha

1. Usporiadajte svoje fotografie na jedno miesto

Ak máte tisíce fotografií roztrúsených po rôznych zariadeniach, či už je to v cloude, na ploche počítača alebo notebooku, na SD karte vášho fotoaparátu alebo na iPhone, môže byť frustrujúce si nepamätať, kde sú vaše obľúbené kúsky, keď sa pokúšate vytvoriť fotoknihu. Ak chcete zabrániť tomuto šialenému vyhľadávaniu, začnite reorganizáciu prenesením všetkých svojich fotografií na jedno miesto. Môže to byť zložka na vašom notebooku, služba online úložiska, ako je naša mobilná aplikácie, alebo externý pevný disk.

Má to dve hlavné výhody. Prvá, nebudete musieť počas príprav meniť svoj organizačný systém, pretože ste našli nečakanú spomienku treba z oslavy. Druhá, akonáhle budete mať zavedený systém, nebudete musieť aktualizovať viac zariadení alebo programov zakaždým, keď budete chcieť uložiť jeden obrázok. Usporiadaním fotografií na jednom mieste ušetríte čas a energiu a obmedzíte neporiadok – samé pozitíva.

fotografie

2. Vytvorte vlastný archivačný systém

Aký je najlepší archivačný systém? To bude závisieť na tom, aký typ fotografa ste a na počte fotografií, ktoré urobíte. Ak fotografujete iba na rodinných stretnutiach, ako sú narodeniny, promócie či svadby, pravdepodobne môžete vytvoriť samostatnú zložku pre každú udalosť, ale ak sú vaše fotografické objekty širšie, budete potrebovať niečo zložitejšie.

Budete musieť vyvinúť osobný archivačný systém, ktorý splní vaše jedinečné potreby. Pre začiatok uvádzame niekoľko hlavných zásad:

  • Vytvárajte zložky podľa roku a príležitosti, aby ste mali miesto pre každý obrázok, ktorý má pre vás zmysel. Pridávajte fotografie do príslušných albumov priebežne – je oveľa ľahšie je nájsť tam, než v pamäti vášho fotoaparátu.
  • V každej ročnej zložke vytvorte podzložky, ktoré sledujú časovú os. Premýšľajte o mesiacoch, ročných obdobiach alebo školských polrokoch. Môžu byť tiež usporiadané podľa konkrétnych tém, ako sú udalosti, aktivity, výlety, koníčky alebo krajiny.
  • Ak sú vaše fotografické záujmy rôznorodé, možno budete musieť vytvoriť pzložku pre každý druh. Jeden pre rodinu, jeden pre fotografiu prírody a druhý pre umelecké kompozície.
  • Usporiadajte svoje najlepšie zábery pre konkrétne osoby, aby ste ľahko urobili darčeky pre svojich blízkych. Vytvorenie albumu pre všetkých skvelých ľudí vo vašom živote na začiatku roka (babička + dedo, tety + strýkovia, priatelia atď.), pomáha zhromažďovať fotografie, ktoré sa ich týkajú, aby ste im mohli pohodlne poskytnúť zmysluplný darček.

vyrocie_6

3. Nájdite tie najobľúbenejšie

Vymažte všetky snímky, ktoré sú rozmazané, náhodne vyfotené, majú zatvorené oči alebo sú zle osvetlené. To vám pomôže tráviť čas úpravami fotografií, ktoré máte najradšej a tiež vám pomôže cítiť sa menej preťažený, keď je čas vybrať si, z akých obrázkov chcete fotoknihu vytvoriť.

4. Vytlačte ich

Teraz, keď ste svoje obrázky usporiadali, je čas žať plody vašej tvrdej práce. Vezmite svoje obľúbené obrázky, nechajte ich zarámovať alebo premeniť vo fotoknihy a vystavte ich doma.

Ak plánujete vytvorenie ročnej fotoknihy, vytvorte zložku pre každý rok, na ktorom pracujete a podzložky, kam umiestnite svoje obľúbené obrázky vhodné do fotokníh. Navrhujeme tieto podadresáre rozdeliť podľa mesiaca, obdobia a / alebo špeciálnej události (alebo nahliadnite do niektorých zábavných kategórií, ktoré navrhujeme ďalej v tomto príspevku), čo vám nakoniec pomôže usporiadať si nápady, až príde čas začať tvoriť.

fotokniha8

Ako vám fotoknihy môžu pomôcť organizovať

Zamerali sme sa na digitálnu organizáciu, pretože tak dnes väčšina ľudí interaguje s fotografiou, aj keď existuje ešte kreatívnejší spôsob, ako vyčistiť vaše najcennejšie fotografie a fotografické spomienky. Leporela sú elegantným spôsobom, ako toho dosiahnuť. Môžu byť tématicky zamerané na dovolenku, rodinné oslavy alebo experimentálne práce. Nech na vás prehovorí čokoľvek, dobre navrhnutá fotokniha vám ponúka štruktúru i umeleckú slobodu v tom, ako si chcete tieto okamihy usporiadať.

fotokniha1.

Vyberte tému fotoknihy

Keď je čas na vytvorenie knihy, skúste najlepšie motívy fotokníh. To je dobrý spôsob, ako zachovať jednotný dizajn v celej vašej fotoknihe. Aj keď sa to môže časom vyvíjať, dodržiavanie jednej témy spája všetky vaše obrázky a spomienky dohromady. Tu sú niektoré bežné nápady na témy, ktoré by sa mohla hodiť:

  • Svadobné fotoknihy
  • Fotoknihy z dovolenky
  • Prázdninové / sezónne fotoknihy
  • Športové fotoknihy
  • Fotoknihy o priateľstve

Vyhľadajte podobné prvky a motívy na fotografiách, ktoré ste už vybrali a zoskupte ich dohromady. Naše šablóny fotokníh majú zabudované témy, ktoré tento proces zjednodušujú. Ak máte pochybnosti, snažte sa to zjednodušiť. Menej je naozaj viac! Nechajte hovoriť fotografie.

fotokniha2.

Pripojte text

To, že vytvárate fotoknihu, ešte neznamená, že nemôžete pridať text. Je to skvelý spôsob, ako rozprávať svoj príbeh a usporiadať si spomienky. Kým obrázok má hodnotu tisíce slov, váš text pomáha spojiť všetko dohromady. Mohlo by to vzbudiť spomienku na niečo, čo ste už zabudli,a pomáha to vyplniť prázdne miesta, ktoré fotografie nemôžu zdieľať.

Na zdieľanie konkrétnych tém použite tučné hlavičky. Zvážte možnosť objednania fotokníh, ktoré môžete usporiadať podľa dátumu alebo udalosti. Napríklad „Rodinná dovolenka“ vám pripomenie, že táto fotokniha si má pamätať obľúbený výlet, ktorý ste podnikli všetci spoločne. Okrem toho pridajte hlášky, citáty alebo iný užitočný text, ktorý zodpovedá námetu. Môžete pridať denník o tom, čo vaša rodina robila počas daného dňa vašej cesty. Môžete tiež zdieľať svoje rande, umiestnenie alebo vtipnú poznámku. Buďte kreatívni a rozprávajte svoj príbeh.

makkefotoknihy3

Užívajte si svoje fotografie znovu a znovu

Urobiť si čas na usporiadanie svojich fotografií je neoceniteľná investície a darček, ktorý si vy a vaši blízki budete vážiť po ďalšej generácie. Vývoj systému vystavenie fotografií prostredníctvom fotokníh pomáha odstrániť vaše obľúbené spomienky z digitálnych archívov – pred vaše oči – tam, kde by mali byť!

Balenie

Navrhovanie vlastných fotokníh umožňuje jednoduchú a zábavnú organizáciu fotografií. Prejdete od zahlcenosti k radosti! Fotokniha je tiež jedným z najviac premyslených nápadov na vianočný darček. Ide o jedinečný, vysoko prispôsobiteľný dizajnový projekt, ktorý ukáže vaše najlepšie fotografie.

album1

Share:

Leave a reply

Dla weryfikacji, podaj brakujący składnik (liczbę) działania matematycznego: Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.