Inšpirácie

Ako vytvoriť nástennú fotokoláž

kolaz6

V každom dome je jedna: tá stena, ktorá potrebuje trochu lásky. Vytvorenie nástennej koláže z fotiek je jednoduchý a zábavný spôsob, ako zaplniť prázdne miesto na veľkej stene tak, aby sa každá miestnosť cítila plne obývaná. Koláž môžete použiť na vystavenie vašich koníčkov, ľudí, na ktorých vám záleží, alebo len obrázkov, z ktorých máte radosť. Nástenná fotokoláž ponúka spôsob, ako začleniť váš osobný vkus do vášho domáceho štýlu a dekorácie. Pozrite sa nižšie na naše jedinečné nápady na nástenné koláže. Tu nájdete tiež tipy a triky, ako ľahko vyriešiť tento jednoduchý ,,urob si sám“ projekt.

 

  • Tipy pre výber nástenného umenia pre vašu koláž
  • Plánovanie rozloženia nástennej koláže
  • Kam umiestniť nástennú fotokoláž
  • Ako zavesiť nástennú koláž

Tipy pre výber umenia pre vašu koláž

Najlepšia rada, ktorú každý potrebuje pre výber perfektného umeleckého diela na stenu, je táto: vyberte si to, čo sa vám páči. Toto je vaša príležitosť ísť od jednej steny k druhej s vecami, ktoré máte radi. Zamerajte sa na rodinu a priateľov, svoje koníčky alebo vášne alebo jednoducho na obrázky, ktoré na vás hovoria. Nižšie nájdete tipy, ako si vybrať vlastné umenia na stenu, spolu s nápadmi na nástennú koláž pre premiešanie a prispôsobenie rôznych veľkostí, textúr a materiálov.

kolaz

Nájdite svoj východiskový bod

Máte obraz, tlač alebo fotografiu, ktorú absolútne milujete? Ak máte v ruke nejaké vami cenené kúsky, ste pripravení začať. Ak nie, nájdite niečo, čo na vás hovorí. Niečo, čo chcete, aby vyžaroval zvyšok miestnosti. Alebo dokonca niečo, čo vám na tvári vyčarí úsmev. Či už si vyberiete čokoľvek, práve tento kúsok môže byť kotviacim bodom, ktorý môžete použiť ako základ pre svoju novú nástennú koláž.

Vyberte umenie na stenu podľa veľkosti

Pri výbere grafiky pre nástennú koláž použite vašu predstavu o veľkosti, ktorú hľadáte v miestnosti. Mnoho ľudí považuje za jednoduchšie začať s väčšími kúskami a postupne zmenšovať. Umelecké výtlačky a prémiové plagáty pokrývajú veľkú plochu a skvele fungujú ako pozadie pre vašu koláž. Hľadajte výtlačky, ktoré zodpovedajú ostatnej dekorácii v miestnosti, aby sa farby navzájom nebili. Pre koláž môžete pridať tak veľa alebo tak málo plagátov alebo výtlačkov, koľko len chcete.

kolaz1

Vyberte médium

Skvelá vec pri navrhovaní vlastnej koláže na stenu je, že môžete kombinovať rôzne média dohromady. Môžete kombinovať zbierky obrazov na plátne, drevené cedule, dekoratívne dosky a možno aj pár parohov, ktoré sa nejakým spôsobom spoja a vytvoria krásnu jedinečnú nástennú koláž. Ak hľadáte jednotnejší vzhľad, môžete vymyslieť koláž na stenu zloženú iba z fotografií. Možnosti sú v zásade nekonečné!

Držte sa témy

Za akou témou idete? Čo chcete, aby to vyžarovalo? Chceli by ste vidieť úhľadné rady podobných diel, alebo chcete usporiadať eklektické steny galérie, ktoré predvádzajú rôzne diela? Nástenné koláže, ktoré majú ústredný koncept, vždy vyzerajú upravenejšie a zjednotené ako tie, ktoré hlavnú myšlienku nemajú. Vyberte si obľúbené námety (pláže, botanické obrázky,, neutrálne paleta farieb, rodinná dovolenka alebo inšpiratívne citáty) a pre vizuálny dojem meňte rámčeky obrázkov a veľkosti. S rovnakým témou vyzerá stena upravene.

kolaz2

Nájdite inšpiráciu v našej zbierke umeleckých knižníc

Naša Knižnica umenia obsahuje nápady, ktoré sú ideálne pre vytvorenie nástenných koláží. Jediné, čo musíte urobiť, je vybrať produkt, ktorý chcete upraviť, kliknúť na „Pridať fotografie“, potom vybrať Knižnicu umenia a pridať svoj obľúbený obrázok, alebo vyberte z nášho dizajnu. Táto kolekcia obsahuje citáty, vzory, pozadia, svadobné a sviatočné motívy, fotografie a ďalšie.

Plánovanie rozloženia nástenné koláže

Než na stenu prirobíte svoj prvý obrázok, usporiadajte koláž na podlahe. Získate tak predstavu o tom, ako sa fotografie navzájom překrývajíí. Pokračujte v experimentovaní s rozvrhnutím, kým nie ste spokojní. Potom odfoťte rozloženie do telefónu, aby ste nezabudli na svoje usporiadanie pre prípad, že by ste boli vyrušení alebo potrebujete presunúť fotografie uprostred projektu.

Pravidlom palca je, aby boli obrázky zavesené vo výške očí. Ak teda máte menšiu koláž, môžete skúsiť udržať jej stred v úrovni očí. Ak máte veľkú koláž, môžete experimentovať s rozvrhnutím, ktoré najlepšie vyhovuje vášmu priestoru. Tu je niekoľko nápadov na rozloženie koláže na stene, ktoré vám pomôžu začať:

 

  • Obdĺžniková koláž na stenu: Ak chcete mať koláž usporiadanú, vytvorte obdĺžnikový tvar. Umiestnite prvky svojej koláže vedľa seba a vytvorte obdĺžnikovú koláž.
  • Diagonálna koláž: Ak máte dostatok fotografií a plagátov na pokrytie väčšiny steny, skúste nalepiť obrázky v diagonálnej línii. Toto usporiadanie bude vyzerať dynamickejšie než len horizontálne tapetovanie polovice steny.
  • Nástenná koláž: Prekryte položky vo svojej koláži, aby ste získali eklektickejší vzhľad. Kombinujte prvky svojej koláže lepením fotografií a výrezov dohromady a vytvárajte zaujímavé presahy.
  • Koláž v tvare mraku: Ak chcete pridávať do svojej koláže ďalšie diely, vytvorte tvar mraku. Nenechajte vonkajšie okraje koláže tvoriť priamku. Ak chcete do koláže pridať ďalšie veci, môžete nové prvky ľahko umiestniť kolom dokola.

kolaz3

Kam umiestniť Koláž z fotografií

Na rozdiel od všeobecnej predstavy, nemusí byť fotokoláž vždy len v spálni alebo obývačke. Môžete ju použiť na vyplnenie takmer akéhokoľvek prázdneho priestoru – či už ide o rohy, predsieň, ako nástennú maľbu v kúpeľni, okolo rámu dverí, za čelo postele alebo na steny vedľa schodov. Ďalším skvelým miestom pre vytvorenie nástennej koláže je okolo televízie, ktorá je primontovaná na stenu. Vďaka tomu je televízna stena vizuálne príťažlivejšia a menej bolestivá pre oči, obzvlášť keď je televízor vypnutý.

Ako zavesiť nástennú koláž

Existuje mnoho rôznych spôsobov, ako zavesiť koláž na stenu. S našimi tipmi nižšie zistíte, čo je pre vašu nástennú fotokoláž najvhodnejšie.

Klince alebo háčiky

Pokiaľ umiestňujete vlastné zarámované fotografie alebo výtlačky na plátne, použite klince alebo háčiky na obrázky. Pomocou ceruzky označte miesto na stene, kam chcete obrázky zavesiť. Zatlačte klinec, alebo položte háčik na miesto tak, aby visel asi pol centimetra od steny. Taveste svoje umelecké diel a na klinec alebo háčik tak, aby nebol krivý a pokračujte aj so zvyšnými fotografiami.

kolaz4

Páska alebo lepiaca guma

Vyskúšajte obojstrannú pásku pre nezarámované obrázky a vlastné plagáty. Odlepte pásku z dávkovača a nalepte ju do rohov vašich fotografií alebo plagátov. Potom pritlačte obrázok na stenu a postláčajte rohy, aby ste zaistili, že páska dobre drží. Pre ozdobnejšia vzhľad môžete fotografie pripevniť na stenu pomocou ozdobnej farebnej pásky washi. Pokiaľ máte textúrované steny, siahnite po odnímateľnej a opakovane použiteľnej lepiacej gume na plagáty.

Pripínačiky

Ak vám nevadí súhvezdie drobných dierok v sdrokartóne, pripevnite koláž pomocou veľkých farebných špendlíkov, ktoré dodávajú rozmer a vizuálnu zaujímavosť. Pridržte obrázok proti stene a zatlačte jeden z pripínačikov do horného rohu. Než pripevníte ďalší špendlík do druhého horného rohu, uistite sa, že je váš obrázok rovný, ak chcete mať aj rovný okraj.

kolaz5

Foto dlaždice

Naše nové foto dlaždice sú ľahké kovové výtlačky prvotriednej kvality, ktoré ľahko visia na vašich stenách bez potreby klincov, náradia alebo neporiadku. Pohybujte s nimi pomocou našich pokročilých lepiacich prúžkov, a tým vytvorte nástennú koláž s nekonečným množstvom kombinácií. Personalizované foto dlaždice vám umožnia vytlačiť vaše obľúbené momenty a premeniť ich v samolepiace a znovu prelepovacie nástenné umenie.

Záverečné myšlienky

Nástenná koláž z obrázkov je jednoduchý projekt, ktorý do vášho domova prinesie vizuálne vzrušenie zo všetkého, čo máte radi. Či už premeníte v nádherné nástenné umenie svoje každoročné fotografie detí, alebo budete kreatívni a urobíte foto dosku pre každého člena rodiny, vezmite svoju lásku k milovaným spomienkam a vytvorte krásnu galériu. Shutterfly má stovky možností, ako kombinovať, zladiť a spojiť vaše obľúbené spomienky.

Zaujímavé tiež:

  • Detské nástenné umenie
  • Viacpanelové nástenné umenie
  • Kuchynské nástenné umenie
  • Inšpiratívne nástenné umenie
  • Moderné nástenné umenie
  • Spálňové nástenné umenie
  • Vertikálne nástenné umenie

kolaz6

Share:

Leave a reply

Dla weryfikacji, podaj brakujący składnik (liczbę) działania matematycznego: Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.