PoradovníkŽivotný štýl

Ako vytvoriť vlastný fotokalendár?

fotokalendar

Fotokalendár je spôsob, ako zostať nad vecou, aj keď sa vám týždeň začne plniť povinnosťami. Každý mesiac počas celého roka sa budete môcť tešiť z veselých snímkou vašej rodiny, detí alebo napríklad z dovoleniek. Keď sa rozhodnete, že jeden taký kalendár chcete mať tiež doma, vedie k tomu niekoľko krokov.

1.  Výber fotiek

Než začnete, budete potrebovať minimálne 13 fotografií. Na každý mesiac jednu a jedna ešte pôjde na úvodnú stranu kalendára. Prejdite si svoj archív a urobte si predvýber. Ideálne je, ak budete vopred myslieť na to, ktorá fotka by sedela k danému mesiacu. Pokiaľ si v tejto fáze dáte prácu s výberom, výrazne si uľahčíte ďalšiu robotu. Najlepšie je vložiť vybrané fotky do samostatnej zložky a pomenovať ich číslami podľa mesiacov. Ak budete mať viac obľúbených fotografií, môžete pre jednotlivé mesiace pripraviť aj koláže. Kalendár z fotiek tak pojme ešte viac zaujímavých fotografií zo života vás a vašej rodiny.

2.  Výber šablóny

Ďalšie rozhodnutie, ktoré vás čaká, je formát kalendára. V ponuke sú kalendáre závesné aj kalendáre stolové. Najčastejším formátom je klasický závesný kalendár s fotografiou na každý mesiac a s klasickou prehľadnou tabuľkou dní. Vyskytuje sa v dvoch základných veľkostiach: menší 20 x 30 cm alebo väčší 30 x 40 cm.

Ponúkajú sa vám tiež rôzne grafické prevedenia. Šablóny kalendárov majú rôzne fonty a pripravené rámčeky. Niektoré sú ozdobnejšie alebo farebnejšie a počítajú skôr s tým, že budú napríklad v detskej izbe. Iné sú elegantnejšie a môžu visieť napríklad v oteckovej kancelárii. Ďalší možný variant je využitie prázdnej šablóny, ktorá počíta so základnou tabuľkou dní a všetko ostatné už je na vás.

3.  Tvorba fotokalendára

Keď si zvolíte ten pravý, príde na rad samotná tvorba kalendára. V priebehu objednávky sa dostanete do editora, kde nahráte svoje vybrané fotografie. Môžete si ich potom rozdeliť do jednotlivých mesiacov. Všetko si v editore prehliadnete tak, ako to bude vo výsledku vyzerať a rozmyslíte si kompozíciu.

4.  Zdobenie fotokalendára

Kalendár môžete nechať v jednoduchom štýle alebo mu vdýchnuť osobitejší ráz. Editor vám ponúkne vyzdobenie stránok rôznymi klipartami a textami. Môžete tak k fotografiám pridávať popisky alebo zaznamenať niektoré obľúbené hlášky. Kliparty urobia celý kalendár hravejší. Niektoré sú elegantnejšie a hodia sa skôr do kalendárov pre babičku, ako napríklad rôzne kvetinové vzory. Iné sú farebnejšie a potešia deti alebo mamičky.

5.  Tlač

Potom už prichádza na rad odoslanie objednávky a o tlač sa už nestaráte. Kalendár k vám dorazí o niekoľko pracovných dní na kriedovom papieri a budete si ho môcť užívať celý rok. Vlastný kalendár s fotkami si tiež môžete nechať vyrobiť v rôznych variantoch, napríklad ako stolový kalendár či kalendár nástenný.

 

Share:

Leave a reply

Dla weryfikacji, podaj brakujący składnik (liczbę) działania matematycznego: Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.