Inšpirácie

Ako urobiť koláž z fotiek

Skúste svoje fotografie zakomponovať do zaujímavých koláží, ktoré sú veľkým trendom a krásne oživia steny vášho domova. Nechajte sa inšpirovať naším návodom.

Vyberáme tému pre koláž z fotiek

Taška s koláží z fotiek, ktoré vznikli na výlete rodiny v horách. Darujte spomienky, ktoré môžu mať vaši milovaní stále pri sebe aj pri nákupoch. Zdroj: empikfoto.sk

Pomocou série snímok môžete vytvoriť krátky príbeh alebo nájsť ich spoločný rys, na ktorý koláž zameriate. Môžu to byť rôzne miesta, ktoré ste precestovali, fotografie s vaším partnerom a deťmi fotené vždy po roku alebo napríklad niekoľko snímok vašich obľúbených kvetov.

Vhodný program pre koláž z fotiek

Vašej fantázii sa nemusia klásť žiadne medze, do koláže môžete pridávať rôzne texty, obrázky či dátumy, kedy boli fotografie vyhotovené. Stačí mať len vhodný program. Ktoré programy sú na to najlepšie? Veľmi rýchle a pohodlné sú programy, ktoré sú on-line. Nemusíte nič sťahovať a vašu koláž si vytvoríte veľmi jednoducho. Stačí len nahrať vaše fotografie a môžete začať tvoriť. Mnoho programov je zadarmo, ale pokročilé funkcie sú už platené. Medzi nami overené on-line programy pre úpravu fotiek, ktoré zvládnu vytvoriť pekné koláže patria BeFunky, Fotor alebo napríklad FotoJet.

Tlač koláže z fotiek

Plagát o rozmere 30 x 30 centimetrov vznikol z koláže zameranej na partnerstvo dvoch ľudí. Nie je to krásny darček? Zdroj: empikfoto.sk

Nahrali ste do programu fotky, vybrali vhodnú šablónu, filter, texty a obrázky. Vytvorili ste si koláž presne podľa vašich predstáv a teraz vás už čaká iba tlač. Kvalitná tlač je základom, aby vaša koláž vyzerala dobre. Preto je potrebné si ešte pred samotnou tvorbou koláže dôkladne rozmyslieť, aký veľký formát papiera pre tlač zvolíte a prispôsobiť tomu rozlíšenie vášho diela, predovšetkým kvalitu použitých fotiek. 

Darčekové predmety s vašou kolážou z fotiek

Vaša koláž sa môže stať aj krásnym darčekom pre vašich blízkych. Obyčajná fotka je nuda, ale zaujímavá koláž, ktorá ozdobí hrnček, tričko, puzdro na mobil, tašku, vankúš alebo puzzle, sa môže zmeniť v krásny darček. Výrobu originálneho darčeka si potom môžete objednať on-line u nás v EmpikFoto.

 

Share:

Leave a reply

Dla weryfikacji, podaj brakujący składnik (liczbę) działania matematycznego: Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.